Hakkari'deki kayak merkezi yeni sezona hazırlanıyor

Hakkari'deki kayak merkezi yeni sezona hazırlanıyor

Hakkari'de, her yıl binlerce insanın kayak yaptığı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde, yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin gözde tesislerden biri haline gelen 2 bin 800 rakımdaki kayak merkezinin kapasitesi ve standartları yeni yatırımlarla artırılıyor.

Her yıl ağırladığı binlerce ziyaretçiyle kentte kış turizminin gelişmesine katkı sağlayan merkezde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle dörtlü telesiyejin çıktığı son nokta olan 2 bin 900 rakımlı zirvede kafe yapılıyor.

500 metrekare alana inşa edilen ve sezona yetiştirilmesi planlanan kafede ziyaretçiler, tesisi ve kenti kuş bakışı görme ve eşsiz manzara karşısında güzel zaman geçirme imkanı bulacak.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan 120 yataklı otelin de hizmete alınacağı kayak merkezinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri sezon öncesi telesiyej, teleski, pistler ve yürüme bandında bakım ve onarım çalışması yaptı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım,  kayak merkezinin gelişmeye devam ettiğini, bölgenin iddialı tesislerinden biri olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Bu sezon 4 yıldızlı sporcu kamp eğitim merkezini açmayı planladıklarını belirten Yıldırım, "Son dönemlerdeki yatırımlarla pistlerimizi büyüttük. Ulusal ve uluslararası yarışların yapılacağı pistler oluşturduk. Telesiyejin bittiği noktada, kayakçıların ya da turistlerin oturup dinlenebileceği bir alan yoktu. 2 bin 900 rakıma kafe yaptık. Bunun da büyük bölümü bitti. 20 gün içinde hizmete hazır hale getireceğiz." diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.