Hakkari'deki kayak merkezi sezon için gün sayıyor

Hakkari'deki kayak merkezi sezon için gün sayıyor

Hakkari'de 2 bin 800 rakımdaki Merga Bütan Kayak Merkezi, kristal kar örtüsüyle kaplı pistlerinde kayak tutkunlarını ağırlamak için gün sayıyor.

Kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki tesiste, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda yeni sezon öncesi yürütülen bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı.

Dörtlü telesiyejin çıktığı son nokta olan 2 bin 900 rakımda inşa edilen kafe ile 120 yataklı otel de yeni sezonda ziyaretçilere hizmet verecek.

aa-33114412-12.jpg

Amatör ve profesyonel kayakçıların kullanabildiği farklı uzunluklardaki pistleri ve snowboard tutkunları için adrenalin dolu parkurlarıyla öne çıkan kayak merkezi, her yıl yöre sakinlerinin yanı sıra İran, Irak ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda kayaksevere ev sahipliği yapıyor.

Toplam uzunlukları 10 kilometre olan 4 pist, 1200 metrelik telesiyej, 680 metrelik teleski ve 200 metrelik kapalı yürüme bandının yer aldığı merkeze gelenler, kentin manzarasına karşı kayak yapma imkanı buluyor.

aa-33114412-13.jpg

Merkezde konuşlu Jandarma Arama Kurtarma timleri de bölgede gerekli önlemleri alarak, ziyaretçilerin güvenle kayak yapmasını sağlıyor.

Son yağışlarla kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu tesiste, hafta sonuna kadar etkili olması beklenen yağışların ardından sezonun açılması planlanıyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.