Hakkari’de 4 kişinin öldüğü yayla kavgası: 2 kişi tutuklandı

Hakkari’de 4 kişinin öldüğü yayla kavgası: 2 kişi tutuklandı

Hakkari'de Yıldız ve Mancu aileleri arasından yaşanan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği kavga nedeniyle gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı.

Hakkari ve Van'ın Başkale ilçe sınırlarında bulunan Qirom köyünde 20 Temmuz günü, Yıldız ve Mancu aileleri arasından yaşanan yayla kavgasında 4 kişi hayatını kaybetti. Giriş ve çıkışları kapatılan köyde olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Hakkari İl Jandarma Komutanlığına götürülen 7 şüpheliden 3’ü jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadelerin ardından 3 kişi tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. İfadesi alınan C.Y., E.Y. tutuklanırken, D.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar Hakkari Kapalı Cezaevine gönderilirken, giriş-çıkışların kısıtlı olduğu Qirom köyünde ise askerler halen nöbet tutuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.