Hakkari’deki gözaltılara tepki açıklaması

Hakkari’deki gözaltılara tepki açıklaması

Yeşil Sol Parti Hakkari il teşkilatı, aralarında barış annelerinin de bulunduğu 26 kişiye dönük düzenlenen gözaltı operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından il genelinde düzenlenen operasyonlarında gözaltına alınan ve aralarında barış annelerinin de bulunduğu 26 kişi için Yeşil Sol Parti Hakkari il teşkilatı basın açıklaması yaptı. 

Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Vezir Parlak, Av. Onur Düşünmez, HDP İl Eşbakanları Lokman Özdemir, Hümeyra Armut, Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri, dava avukatları ve parti yöneticileri katıldı. 

Gözaltılara tepki gösteren Milletvekili Onur Düşünmez,” Barış annelerimize kulak verin. Şuan gözaltında olan barış annelerimizin tek amacı bu topraklara barışı getirmektir. Bizim onlara bir borcumuz var. Bizlerin de bu annelere barışı getirmemiz gerekir. Barışı isteyen annelere gözaltı ve baskı çözüm değil. Gözaltındaki anneleri derhal serbest bırakın” dedi.

“Valilik Kararları Anayasadan Üstün Değildir” Valiliğin eylem ve etkinlik yasakları kararının anayasadan üstün olmadığının altını ileri süren Düşünmez, ”Hakkari özelinde binlerce hukuksuz uygulama var. 7 yıldır eylem ve etkinlik yasakları var. Eylem ve etkinlik yasakları anayasayı sınırlandıran yasaklardan değildir. Anayasa kanunla sınırlandırılamaz. Anayasaya aykırı uygulamalarınızdan derhal vazgeçin. Bakın idare mahkemeleri en az 5 karar hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Eylem ve etkinlik yasaklarını sınırlandıramazsınız diyor. Ama her gün önümüze çıkıp valiliğin eylem etkinlik yasakları var diyorsunuz. İnsanlar nefes alamıyor. İnsanlar barınma ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yaşamın her alanı bu yasaklarla kısıtlanıyor” şeklinde konuştu.

Düşünmez açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"İntikam duygusu size de bize de kaybettirir. Gelin barışı inşa edelim. Gelin bütün duygularımızın önüne barışı koyalım. Gelin Hakkari’de hayat varın gerçek işlevini herkese gösterelim. Tabelalarda yazılı bir slogan olmasın. Ama siz yeni valimizle ve yeni emniyet müdürüyle, eski valimizin yaşattığı hayat çok güzel bir hayattı, bizde bu hayata devam ediyoruz keyfi uygulamalar dayatılıyor. Gözaltına alınanların hepsi evinde köyünde yaşayan sade vatandaşlar. Bir telefon ile de olsa karakola gidip ifade verebilecek vatandaşların şafak operasyonlarıyla gözaltına alınması kabul edilemez. Keyfi uygulamalar içinde gözaltı sürelerinin 4 güne uzatılması, tek avukat görüş odası, nezarethane koşullarının yetersizliği gibi dayatmalar da cabası. Bu şekilde kimseyi yıldıramazsınız. Bir an önce gözaltılara son verilmesini yine tekrarlıyorum” 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.