Hakkari'de "Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı" yapıldı

Hakkari'de "Zap Havzası Somut Kültür Varlıkları Çalıştayı" yapıldı

Hakkari Üniversitesince "Zap Havzası Somut Kültür Varlıklar Çalıştayı" düzenlendi.

Rektörlük binasında düzenlenen programda konuşan Vali Ali Çelik, kültürel mirasın insan yaşamında önemli yere sahip olduğunu söyledi.

Geçmişten bugüne kadar yaşatılan somut kültür varlıkların geleceğe de aktarılması gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bize bırakılan mirası iyi öğrenirsek gelecek nesillere daha kolay aktarırız. Kültürümüze sahip çıkmamız, yaşatmamız gerekiyor. Bu tarz programların düzenlenmesini anlamlı buluyorum. Hızla değişen bir zaman dilindeyiz. Üretimin hızla yapılıp tüketildiği teknoloji çağını yaşıyoruz. Kültürümüzü dışlayarak bize yüklenmek istenen bilgiyle de zaman zaman karşılaşabiliyoruz. Bize ait olanı, ürettiklerimizi sistematik olarak bilmemiz, üzerine yeni bilgiler bırakarak arayışımızı sürdürmemiz gerekiyor. Çalıştayın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise kentteki somut kültürel varlıkların bir şekilde ayağa kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Akademisyenlerin sunumuyla sona eren çalıştaya, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Yüksekova Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, kurum amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.