Hakkari’de yağışlar sonrası yollar zarar gördü, belediye çalışma başlattı

Hakkari’de yoğun kar ve sağanak yağışların ardından eriyen kar suları toprak kaymalarına yol açtı, birçok mahallede yollar zarar gördü ve belediye ekipleri sahada çalışma başlattı

Hakkari’de yağışlar sonrası yollar zarar gördü, belediye çalışma başlattı

Hakkari’de son dönemde etkili olan yoğun kar yağışı ve sağanak yağışların ardından, karların erimesiyle birlikte birçok mahallede toprak kaymaları meydana geldi. Yaşanan kaymalar nedeniyle bazı yollar zarar görürken, kent genelinde hasar oluştu.

Hakkari Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, zarar gören alanlarda çalışma başlattı. Ekipler, bir yandan asfalt yama çalışmaları yürütürken, diğer yandan çöken yollar ve hasar gören istinat duvarlarının onarımı için planlı müdahalelerini sürdürüyor.

Toprak kaymasının yaşandığı bazı mahallelerde zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Riskli bölgelerde güvenlik şeritleri çekilerek vatandaşların bu alanlara yaklaşmaması sağlandı.

Yağışların etkisini azaltmasının ardından çalışmalarını hızlandıran ekipler, belirlenen program kapsamında kentin farklı noktalarında müdahalelerine devam ediyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.