Hakkari’de ‘Trabzonspor’ gerginliği

Hakkari’de ‘Trabzonspor’ gerginliği

Hakkari’de Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutlamak isteyen uzman çavuşlar ile bir grup genç arasında gerginlik yaşandı.

Süper Lig’in 35’inci haftasında lider olan Trabzonspor, evinde 7’nci sırada bulunan Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Ligin bitimine 3 hafta kala 77 puanla şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un taraftarı birçok kentte sokağa çıktı.

Hakkari'de de bir grup uzman çavuş, valiliğin "eylem ve etkinlik" yasağına rağmen sokağa çıkarak, kutlama yapmak istedi. Araçlarını Trabzon bayraklarıyla süsleyen uzman çavuşların Hakkari Belediyesi önünde meşale yakıp kutlama yapmak istemesi çevredekilerin tepkisine neden oldu. Alkış ve sloganlarla askerleri protesto eden gençlerin sayısı kısa sürede bini geçti. Daha sonra yürüyüşe geçen gençler, "Şampiyon Amedspor", “Bijî Amedspor (Yaşasın Amedspor)" ve "Burası Hakkari buradan çıkış yok" sloganları attı.

Edinilen bilgilere göre, uzman çavuşlarla gençler arasında yaşanan sözlü tartışma sonrası gerginlik yaşandı. Gençlerin askerlere karşılık vermesiyle kısa süreli arbede yaşanırken, polis kent merkezinde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum