Hakkari'de 'toprak bayramı' kutlandı

Hakkari'de 'toprak bayramı' kutlandı

Hakkari'de "Toprak Bayramı" Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toprak Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi.  

Törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu,  Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Hakkari Ziraat Odası Başkanı Nayıf Önal, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Hakkari Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşit Akman, Hakkari  Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, kurum müdürleri ve kursiyerler ile çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız,  toprak, su, hava ve güneşin hayatın kaynakları olduğunu, bunlardan birinin olmaması halinde yaşamdan söz edilemeyeceğini söyledi.

Yıldız,  son yıllarda tarımsal alanda çok büyük yenilikler yapıldığını devletin yüksek oranlarda hibe desteği verdiğine dikkat çekti.

Hakkari'nin yüz ölçümü 715.600 kilometrekare olmasına rağmen yüzde 10 kadarı tarımsal alan olarak kullanıldığını anımsatan Yıldız şunları söyledi: "Toprak ve su bütün canlıların yaşamı için gerekli olan her şeyi barındıran başlıca iki nimet. Bir santimetre kalınlığındaki toprağın oluşması için yüzyıllara ihtiyaç vardır. Oysa bizler çok kısa bir zaman diliminde metrelerce kalınlıkta, tonlarca toprağın sel, erozyon ve yapılaşma ile tarım dışı amaçlarla kullanmaktayız. Toprağımızı korumak için ağaçlandırmalı, setlendirmeli, eğime dik işlemeli, çok yıllık yem bitkileri ekmeliyiz"

Yıldız Yunus  Emre’nin  ‘Benim Sadık Yarim Kara Topraktır’ şiirini okudu.

Yıldız’ın konuşmasının ardından kuraklıkla ilgili slayt gösterimi yapıldı.  Ardından arı besiciliği, çilek, asma ve sürü yetiştiriciliği kurslarını tamamlayan 135 çiftçiye sertifikaları Vali Yakup Canbolat ve Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından kursiyerler Kürtçe müzikler eşliğinde hayal çekti. Program verilen kokteylin ardından sona erdi.

1-340.jpg

11-022.jpg

2-211.jpg

4-063.jpg

Hakkari'de 'toprak bayramı'

5-037.jpg

7-007.jpg

6-015.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum