Hakkari'de taziye çadırı kuruldu

Hakkari'de taziye çadırı kuruldu

25 hazirda yaşamını yitirdiği açıklanan 21 PKK’li arasında yer alan Hakkari nufusuna kayıtlı 3 PKK’li için Hakkari’de taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırı HDP Van milletvekili tarafından ziyaret edildi.

KADİR KAYA - YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Çeşitli tarihlerinde yaşamını yitiren ve 25 haziran tarihinde kimlik blgileri açıklanan 21 PKK’li arasında yer alan Hakkarili Mahfuz Demir (Haki), Cebrail Değirmenci ( Dıjwar) ve Emin Kanat (Pılıng) isimli PKK’li için taziye çadırı kuruldu.

BDP İl örgütünün arkasında bulunan alanda kurulan taziye çadırı Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Hakkari İl Eşbaşkanları Rahmi Temel ve Nesibe Gümüşlü ile Yüksekova ve Başkalden gelen Meya-der üyeleri ve  çok sayıda vatandaş  tarafından ziyaret edildi. Ziyaretçiler 3 PKK’li ailesi ile Meya-der Eşbaşkanı Şükran Koç ve Ramazan Elmas tarafından karşılandı.  

Burada kısa bir açıklama yapan Meya-Der Hakkari Şube eş Başkanı Ramazan Elmas,  sizinde bilidiğiniz gibi büyük hareket ve kürt halkı hareketi için değişik tarihlerde 21 kahraman Kürt Halkın mücadelesi için şehit düşmüş ve 25 Haziranda açıklanmıştır. Bu arkadaşların içinde de 5 arkadaşımız Hakkariliydi. Bizde bugün 3 ölümsüz arkadaşımız için taziye çadırını kurduk. Biz bu arkadaşları şahdetlerinde birkaç şey söylemek istiyorum. Sizde biliyorsunuz Kürdistanın 4 köşesinde , 4 parçasında şehitlerin kanıyla ağitlerin kanıyla kuruldu. Şehit ailerin adına öncelikle şehit düşen arkadaşların ve Kürt Halkını başı sağolsun”dedi.

1 gün için açılan taziye çadırında misafirlere yemek ikramından bulunuldu.

1-387.jpg

2-238.jpg

3-156.jpg

4-072.jpg

2-237.jpg

1-386.jpg

3-157.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.