Hakkari'de sürüye kurt saldırdı: 300 koyun birbirini ezdi

Hakkari'de sürüye kurt saldırdı: 300 koyun birbirini ezdi

Hakkari'de kurtların saldırdığı 300 koyun birbirini ezerek öldü. 2 milyon liralık zararı olduğunu söyleyen Abdullah Erden, yardım istedi.

Hakkari'nin Aksu köyü Çiçekli mezrasında çoban köpeklerinin pusuya yatan kurtları fark etmesiyle yaşanan boğuşmada korkuya kapılan koyun sürüsü birbirini ezdi. Batman nüfusuna kayıtlı göçebe Abdullah Erden’e ait 300 koyun öldü yüzlercesi de yaralandı.

Zararının 2 milyona yakın olduğunu belirten Erden,” Hayvanlarımızı otlatmak için yüzyıllardır Hakkari’nin yaylalarına getiriyoruz. Ben de sürümü her yıl olduğu gibi ilkbahar aylarında Aksu köyü yaylalarına getirdim. Yaklaşık 4 aydır bu yayladayım. Sabah saatlerinde kurtlar sürüye pusu kurmuştu. Sürü köpeklerim de fark edince boğuşma yaşandı. Korkuya kapılan sürü tepeden hızla aşağı koştu. Bizler de kurtların peşine düştük. Koyun sürüsünün tepeden inerken birbirini ezdiğini fark ettik. Sürümden 300’ü altta kalarak telef oldu. Birçok hayvanım da sakatlandı. İlk defa bu denli büyük bir zararımız oldu. Kurtlar ile sürekli karşılaşmışızdır. Böylesini görmedik. Yayla sezonu kapandı derken gider ayak bu olayı yaşadık. Hepsi de süt hayvanıydı. Zararım 2 milyon TL’nin üzerinde. Yetkililerden zararımın karşılanmasını istiyorum” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.