Hakkari'de polis takip ettiği aileyi tehdit etti iddiası

Hakkari’de sivil polisler iddiaya göre Duman ailesini arabayla evlerine kadar takip ettikten sonra, Remzi Duman'a silah çekti. Olay yerine gelen takviye ekipleri de araya giren kişileri darp etti.

Colemerg Haber'de yer alan habere göre, akşam saatlerinde seyir halinde ilerleyen Remzi ve Sibel Duman yola aniden fırlayan çocuklara çarpmamak için yaptıkları acil fren sonrası ani refleksle kornaya basması üzerine arkalarından gelen sivil polisler tarafından önü kesilerek hakaret ve tehditlerde bulunuldu.

Yaşanan olaya ilişkin olay anında eşiyle birlikte olan Sibel Duman yaşananları şu şekilde aktardı:

"Eşim Remzi Duman'la birlikte okula giden çocuğumu almak için yola çıktık. Hastane kavşağında iki çocuk birden bire yola fırladı. Eşim çocuklara çarpmamak için acil fren yapıp tepki amaçlı kornaya bastı. O esnada arkamızda sivil polis aracı geliyordu. Sivil polis aracı önümüzü kesip eşime bağırıp çağırıp hakarette bulundular. Kornaya basıp trafik kurallarını ihlal ettiğimizi söylediler o esnada biz olay büyümesin diye eve doğru giderken onlar da arkamızdan evimizin kapısına kadar geldiler. Kapımıza kadar gelen polisler, üzerimize yürüyerek silahı çıkarttılar. Bunun üzerine etrafta bulunan halk toplanarak engel oldu.”

ÇEVREDEKİ YURTTAŞLARA GAZ VE COPLARLA SALDIRI

Duman konuşmasının devamında araya giren yurttaşların polislere silahlarını indirmesi konusunda ısrar etmelerine rağmen polislerin tehdit ve hakaretlerini devam ettiğini iddia ederek, "Bizler ve araya giren halk polislere bağırıp silahları indirmesini söylüyoruz, ama bir türlü ikna edemiyoruz. Silahı çıkarıp eşimi veya halktan birini vuracak diye çok korktum. Halkın da yardımımıza gelmesi üzerine bulunduğumuz yere çok sayıda polis ekipleri geldi.  Gelen her ekiple birlikte tartışmalar daha fazla büyüyordu. Ailelere çevrede bulunan halka coplar, silahlarla ve gaz bombalarıyla saldırdılar” dedi.

'EŞİME YAPILAN İKİNCİ SALDIRI'

Olayın gittikçe çığırından çıktığını dile getiren Duman, polislerin ailelere de saldırdığını ifade ederek şöyle devam etti

"Üstelik 16 -17 yaşlarında Ümit Duman isimli gencimize onlarca polis saldırdı. Annesi Perişan Duman oğlu darp edilmemesi için araya girdi ama bu sefer annesini de darp ettiler. Yaşı ilerlemiş kadına da saldırdılar. Konu hakkında gerekli yerlere şikayetçi olacağız. Özellikle sivil bir polisin memurunun kalkıp mahalle içinde silah çıkarması yanlış bir tutumdur. Kesinlikle kabul etmiyoruz. Trafik polisi de olay yarattı ve polisler bile birbirine girdi. Ruhsatımıza da el koydular. Bu  eşime yapılan ikinci saldırı oldu."

56 YAŞINDAKİ PERİŞAN DUMAN: POLİSLER BANA DA VURDU

Yaşanan polis saldırısında olayı ayıranlardan oğlu Ümit Duman'ı ve kendisini darp eden polislerin saldırısına maruz kalan Perişan Duman (56), "Kavga seslerini duydum dışarı baktım polisler Ahmet'e saldırıyordu. Oğlum Ümit herkes gibi olayı ayırmak için müdahalede bulundu ama oğluma da vurmaya başladılar. Oğlumun üstünden tutarak kavganın içinden çıkardım ama polisler vurmaya devam ediyordu. Bana da vurdular. Polislerden biri göğsüme öyle bir yumruk attı ve hala acısını hissediyorum. Evladımı ellerinden çekip kurtarmasaydım daha çok döveceklerdi" dedi.

Olay anında evde olduğunu, dışarıdan gelen kavga ve  tartışma sesleriyle aşağıya indiklerini ifade eden Mehmet Tahir Duman (62), "Polisler olay yerine gelen çoluk, çocuk, esnaf kim varsa yakasından tutup dövüyordu. Coplar ve silahlarla üzerimize saldırdılar. Bu halka yaşattıkları rezalettir, Allah bunu nasıl kabul etsin. Sahipsiziz, kimin ne olduğu belli olmadığı bir yer, ne hak ne hukuk kalmadı. Ülkede yetkililer yok mu bunlardan hesap sorsun ve halkın yakasından ellerini çekmelerini söylesin. Komisere bize bu yaşatan polisi gösterdim. Komiser, polise ellerine sağlık dedi. Resmen bizi darp edenleri tebrik ediyordu" diye belirtti.

AYNI KİŞİYE İKİNCİ SALDIRI

Öte yandan 2 Aralık 2020 yılında Hakkari’nin Bulvar Caddesi’nde akşam saatlerinde sıkışan trafikte Remzi Duman ile Metin Öztunç’la tartışan trafik polisi memuru Duman ve Öztunç'a ateş etmiş, Duman olaydan bacağından yararlanarak kurtulmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum