Paris saldırısı ve DBP'ye yönelik operasyon Hakkari'de kınandı

Fransa'nın Başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezine düzenlen silahlı saldırı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi ile bir çok il binasına yönelik polis baskını HDP Hakkari il örgütü tarafından protesto edildi.

HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir ile parti yöneticileri Paris saldırısına ilişkin HDP Hakkari İl Binası önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı yapan HDP İl Eş Başkanı Lokman Özdemir saldırıyı katliam olarak niteleyerek, "Fransa'nın bu ırkçı katliamı tüm yönleriyle  faillerin ve saldırıların acil bir şekilde ortaya çıkarılıp kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatması gerekir. Bu tür ırkçı saldırıların önüne geçecek tek yol gerçeğin ivedilikle aydınlatılması olacaktır" dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi ile 12 il binasına yönelik düzenlenen eş zamanlı baskında çok sayıda yöneticinin gözaltına alındığını hatırlatan Özdemir, "Seçime giderken iktidarın bu ve benzeri operasyonları yapacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Siyasi geleneklerini baskı işkence tutuklama parti kapatma, üzerine kuranlar dün nasıl yok oldularsa bugün de yok olan onlar olacaktır. Kürt halkını görmezden gelmek, baskıyı reva görenler siyasi geleneğimize baksınlar. Bizden korkuyorlar ve seçimi kazanmak için örgütlü mücadelemize saldırarak, Kürtlere saldırarak kendi siyasetlerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki artık kimsenin onlara güvenleri kalmadı. Bu seçimde de onlar da tıpkı geçmiştekiler gibi tabela partilerine dönüşeceklerdir. Hem DBP'ye yapılan operasyon hem de Paris'teki katliamla Kürtlere yönelik bu saldırıyı kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.