Hakkari'de paletli ambulansla hasta kurtarma operasyonu - 13-01-2013

Hakkari'de paletli ambulansla hasta kurtarma operasyonu - 13-01-2013

Hakkari'de rahatsızlanan diyaliz hastası genç, kar paletli ambulansla evinden alınarak hastaneye kaldırıldı.

HAKKARİ - Hakkari'ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Merzan mahallesinde ikamet eden diyaliz hastası Mecit Harmancı (18) aniden fenalaştı. 

Durumun 112 Acil Servisi'ne bildirilmesi üzerine yolu kapalı olan bölgeye kar paletli ambulans sevk edildi. Yolun kapalı olan kısmını önündeki kepçesiyle temizleyerek ilerleyen ambulans, yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası Harmancı'nın evine ulaştı.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı mahalleye zorlu bir yolculukla varabilen sağlık ekibi, Mecit Harmancı'yı Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Hemodiyaliz ünitesine kaldırılan Harmancı, akşam saatlerine kadar süren tedavisi sonrası tekrar aynı araçla evine gönderildi.

Harmancı'nın ağabeyi Recep Harmancı, 3 yıldır hasta olan kardeşinin haftanın 3 günü diyalize girdiğini belirterek, kardeşi için seferber olan sağlık ekiplerine teşekkür etti. 

Harmancı, ''Hakkari'de 5 gün boyunca kar yağdı ve yollar kapandı. Bizim çaresiz kaldığımız anda sağlık ekipleri imdadımıza yetişti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Diyaliz hastası gencin, ulaşım sıkıntısı çekmemesi için haftanın 3 günü evinden alınarak hastaneye getirileceği bildirildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum