Hakkari'de okullar arası halk oyunları yarışması

Hakkari'de okullar arası halk oyunları yarışması

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Hakkari'de okullar arası halk oyunları yarışması düzenlendi. Yarışmanın birinci günü tamamlandı.

Hakkari Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinlikte, il genelinde 13 okul minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yarıştı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Halk Oyunları Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek, yarışmayı 2024 faaliyet programı kapsamında yaptıklarını belirtti.

ghrniaoxkaaiwrf.jpeg

Zerek, "Elbetteki halk kültürü yarıştırılamaz, halk oyunları da yarıştırılamaz. Çünkü halk kültürü toplumların yüzyıllık tarihi serüveninde yaşayagelen bir olgudur. Bu kültürün yaşatılması için bu yarışmalara ihtiyaç var" diye konuştu.

200 öğrenci katıldı

2 gün sürecek olan yarışmaların ilk gününde Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde okullar arasında düzenlenen yarışmalara 12 okuldan yaklaşık 200 öğrenci katılım sağladı. 

Hakkari Valisi Ali Çelik, yarışmalar sonrasında derece elde eden öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Şemdinli 2 birincilik aldı

Minikler kategorisinde Lütfullah Bilgin İlkokulu birinci olurken, Yıldızlar kategorisinde  TOBB Ortaokulu, Gençler kategorisinde Şemdinli 15 Temmuz Anadolu Lisesi, Gençler düzenlemeli dalda ise Şemdinli Borsa İstanbul Anadolu lisesi birinci oldu.

“Hepsi kazandı çünkü emek harcadılar, mücadele ettiler ve vazgeçmediler”

Çelik, ödül takdimi sonrasında; “Bugün gençlerimiz bize çok güzel bir halk oyunları resitali sundu, hepsine minnetlerimi ifade ediyorum, yıldızlar kategorisinde dereceye giren mücadele eden tüm okullarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Birinci çok az bir puan farkıyla belli olmuş ama hepsi kazandılar çünkü emek harcadılar, mücadele ettiler ve vazgeçmediler. Umarım diğer yarışmalarda diğerleri de birinci olur, önemli olan mücadele etmek ve vazgeçmemek” diyerek öğrencileri tebrik etti.

halkoyunlari-ali-celik-vali.jpeg

“Burası dağların ve halk oyunlarının şehri”

Çelik konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Halk oyunları Hakkâri’nin olmazsa olmazı, burası dağların ve halk oyunlarının şehri, umarım sizlerin sayesinde halk oyunlarına gönül veren usta öğreticilerimizin sayesinde daha da büyüyecek. Bizler de daha önce belirttiğimiz gibi ihtiyaç duyulan konularda her zaman desteğimizin sözünü verdik. Umarım hayat sizler için hep güzel olur, en kötü gününüz bugün gibi olsun, hep halk oyunları ve mutluluklar sizlerin yanında olsun.”

Diğer kategorilerde de dereceye giren okullara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edilirken, etkinliğin birinci günü Vali Çelik, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların birlikte halay çekmeleri ile sona erdi.

Yarışmalar ikinci gününde kulüpler kategorilerinde devam edecek.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum