Hakkari'de öğretmenler göreve başladı

Hakkari'de öğretmenler göreve başladı

Hakkari'de yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde Vali Ali Çelik'in mektubu 4 bin 900 öğretmene ulaştırıldı

Çelik'in, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde öğretmenlere destek olmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla yazdığı mektup ile hazırlanan karanfiller, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kolilere konularak merkez ve ilçelerdeki okulların idarecilerine teslim edildi.

İdareciler de görev yaptıkları okullara götürdükleri mektup ve karanfilleri, yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilinden önce öğretmenlere ulaştırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile Şube Müdürleri Oktay Kızılkaya ve Sabah Saklı da Vali İdris Akbıyık İlk ve Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, mektup ve karanfilleri meslektaşlarına verdi.

Vali Çelik, mektubunda, göreve başladığı bu günlerde mutlu bir kenti daim kılmak ve çocuklara daha güzel bir gelecek inşa etmek için yola koyulduklarını, bu yolculuğun en değerli, en önemli paydaşlarının öğretmenler olduğunu vurguladı.

Hakkari'nin özellikle eğitim alanında ilerlemesinin öğretmenlerin desteği ve çabalarıyla mümkün olacağının altını çizen Çelik, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Her hayırlı işin icra ve imzasındaki en önemli güvencem sizlersiniz. Çünkü bugünü ve geleceği sizler yeşertiyorsunuz. Eğitim, sizlerin de çok iyi bildiği gibi kalplere dokunma işidir ve eğitimin gayesi geleceğimize katkı sağlayacak insanlar yetiştirmektir. Çocuklarımızın, her şeyden önce iyi bir insan olmalarını arzuluyoruz. Hangi işi yaparlarsa yapsınlar, kalplerinde insan sevgisi, adalet ve hakkaniyet anlayışıyla o işin en iyisi olmalarını istiyoruz. İyiye, güzele ve hakikate dair ne varsa ilimiz ve çocuklarımız için birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Bu meşakkatli ve kutsal görevi ifa ederken her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim. Başta Valiliğimiz olmak üzere kurumlarımızın tüm kapıları sizlere her daim açıktır."

Çelik, yaptığı açıklamada da her yeni başlangıç gibi heyecanlı olduklarını, daha iyi bir dünya, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Hakkari için adanmış öğretmenler, gayretli veliler ve hedefini büyük tutan öğrencilerle ele ele, gönül gönüle çalışacaklarını kaydetti.

Kentteki 413 eğitim kurumu, 73 bin öğrenci ve 4 bin 900 öğretmenle bu heyecana ortak olduklarını, sınıfların kapılarını binlerce öğrenciye açtıklarını belirten Çelik, "Geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alındı, okullarımız eğitim öğretime hazır hale getirildi. 1694 araçla 18 bin 290 öğrencimizin taşınması ve sıcak yemek ile ilgili iş ve işlemler tamamlandı. Merkez ve dört ilçemizde 1 milyon 130 bin ders kitabı devletimizin imkanları sayesinde, eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin masalarına konulmuştur." dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum