Hakkari'de normalleşme sürecinde işletmeler hizmete açıldı

Hakkari'de normalleşme sürecinde işletmeler hizmete açıldı

Hakkari ve ilçelerinde kontrollü normalleşme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmeler yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, düşük riskli iller arasında bulunan Hakkari merkez ve ilçelerinde işletmeciler, uzun aranın ardından hizmet vermenin mutluluğunu yaşadı. 

Erken saatlerden itibaren iş yerlerini açan esnaf, belirlenen kurallara göre düzenlemeleri yaparak müşterilerini ağırladı. Kısıtlamaların kalkmasıyla 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler de sokağa çıkmaya başladı. 

isletme.jpg

Esnaf Cemal Aşkan, uzun zamandır bu kararı beklediklerini ifade ederek, "İşlerimizin tekrar eski rayına oturması için çaba göstereceğiz. Müşterilerimizi en güvenli şekilde ağırlamaya çalışacağız. Restoranda son hazırlıkları yapıyoruz. Uzun zamandır böyle bir beklentimiz vardı. İnşallah esnafın da yüzü güler." dedi.  

Şemdinli, Yüksekova, Derecik ve Çukurca ilçelerinde de lokanta, kafe, pastane ve çay bahçeleri, yüzde 50 kapasiteyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

cayci-kahvehane.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.