Hakkari’de mayıs ayında kayak yarışı

Hakkari’de mayıs ayında kayak yarışı

Hakkari'de düzenlenen kayak yarışması, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine renk kattı.

Hakkari Valisi Ali Çelik ve beraberindeki heyet, Mergabütan Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaları izledi.

Karın hala olduğu bir dönemde yapılan etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Çelik, Mergabütan Kayak Merkezinde mayıs ayının ortalarında olmalarına rağmen kayak sporunu yapmanın mümkün olduğunu belirterek, "Hakkâri yüksek rakımlarıyla ve eşsiz doğasıyla kış sporları merkezi olmak için en uygun yerlerden biridir ve bu bizler için çok değerli. Hepimizin malumu olduğu üzere küresel ısınma gerçeğinden dolayı kar tutan rakımlar git gide azalıyor ama Hakkâri’nin böyle bir sorunu yok, bu yağan karlar yapay kar değil doğal kar, niteliği ve kalitesi de çok yüksek. Hakkârili gençlerimiz de kayak yapıyorlar. İnanıyorum ki ileride kayak sporları ile ilgili şampiyonlukları şehrimizin gençleri ve vatandaşları alacak" dedi.

Hakkari’de mayıs ayında kayak yarışması düzenlendi

Hakkari Coğrafyasının çok güzel olduğunu belirten Çelik, "Trekking ’den, kayak sporuna kadar birçok spor alanına imkân tanıyor. Adrenalin ile ilgilenen herkesin Hakkâri’ye gelmesi gerekiyor. Hakkâri’ artık huzur var, Hakkâri’de sevgi var. Hakkâri’de ülkemizin her yeri gibi görülmesi gerekli bir şehrimiz, bu yüzden bende sizlerin aracılığıyla ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Çelik yarışmada dereceye girenlere madalyalarını verdi.

kyk.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.