Hakkari'de mart ayında kaç adet konut satıldı?

Hakkari'de mart ayında kaç adet konut satıldı?

Türkiye genelinde konut satışlarının verileri paylaşıldı. Açıklanan verilere göre Hakkari en az konut satışının yapıldığı iller arasında. Peki Hakkari'de kaç adet konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Mart ayı konut satış istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye genelindeki konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre hafif bir düşüş yaşayarak 105 bin 394 olarak kaydedildi.

Hakkari'de 55 konut satıldı

İstanbul, Mart ayında 19 bin 40 konut satışı gerçekleştirerek konut satışlarında en yüksek paya sahip il oldu. İstanbul'un konut satışlarındaki payı yüzde 18,1 olarak belirlendi. Öte yandan, konut satış sayısının en az olduğu iller sıralamasında ise Ardahan, 23 konut ile en düşük rakama ulaşırken, onu sırasıyla 42 konut ile Bayburt ve 55 konut ile Hakkari takip etti.

Hakkari'deki konut satışlarının sayısının 55 olması, ilin konut piyasasındaki durağanlığa ve ekonomik faktörlere bağlı olarak düşük bir performans sergilediğini gösteriyor. Diğer yandan, İstanbul'un yüksek konut satışı rakamları, şehrin hem ekonomik hem de demografik açıdan önemini vurguluyor ve Türkiye'nin genel konut piyasasındaki hareketliliği yansıtıyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.