Hakkari'de konuşan Erdoğan: Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz

Ak Parti'nin Hakkari mitinginde konuşan Erdoğan, "Hükümet ve belediyeler el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca Hakkari'de 2 bin kişiye TYP kapsamında 6 aylık geçici iş sözü verdi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginin arından akşam saatlerinde geldiği Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanından helikopterle Hakkari il merkezine geçti. İftar vakti Hakkari'ye ulaşan Erdoğan'ın konuşması sırasında iftar ezanı okundu.

Erdoğan yaptığı konuşmada Hakkari'yi özlediğini belirterek, "Hakkari'ye gelmeden önce Van'ın misafiri olduk. Doğu batı, kuzey güney demeden ülkemizin dört bir köşesini, 81 vilayetimizin her köşesini dolaşıyoruz. Alevi, Sünni ayrımı yapmadan samimiyetle bağrımıza bastırıyoruz. Bir zamanlar milletimize mağduriyetler yaşatan, kendilerini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğu maruz bırakıldık" dedi.

aa-20240315-34000541-34000533-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-erdogan-hakkaride.jpg

"Attığımız her adım ya CHP tarafından engellendi ya da istismar zeminini kaybetmekten korkan bölücü örgüt tarafından sabote edildi" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- CHP ve ortakları sokaklarımızı karıştırarak ve kışkırtarak yasakların geri gelmesine çalıştılar. Böylece örgüt ise yaşlı, kadın, genç, polis, asker demeden vatan evlatlarını kalleşçe katlederek, aynı amaca hizmet etti. Her ikisi de Türkiye'de huzuru, güvenliği, kardeşliği ve demokrasinin hakim olmasını istemediler.

"Seçilmesi halinde elbette biz de İsmet kardeşimizin yanında yer alacağız"

- Sizlerden 31 Mart'ta iradenizi kendilerinin tapulu mülkü görenlere esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Buna hazır mıyız?"

- Hakkari Belediye Başkan Adayımız İsmet Ölmez, fakir fukarayı gözetmesi, ihtiyaç sahiplerinin elinden tutması ile bilinen bir kardeşimizdir. İsmet kardeşimiz, şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için kendi imkanlarını da kullanacağına dair bize söz verdi. Seçilmesi halinde elbette biz de İsmet kardeşimizin yanında yer alacağız. Şimdi buradan soruyorum, hazır mıyız?

aa-20240315-34000801-34000796-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-erdogan-hakkaride.jpg

"Hakkari'ye 21 yılda yaklaşık 72 milyar lira yatırım yaptık"

- Hakkari'ye 21 yılda yaklaşık 72 milyar lira yatırım yaptık. Yüksekova'dan buraya araçlarınızla rahatlıkla gidebiliyorsunuz. 20 yıl önce böyle bir imkan var mıydı? İnşallah tünellerle yollarımızı daha da güzel hale getireceğiz. Hakkari Üniversitesi'ni kurduk, gençlik ve sporda bin 476 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları yaptık. Birçok farklı branşta 20 spor tesisi inşa ettik. Hakkari'deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktardık.

- Sağlıkta 220 yataklı Hakkari ve 150 yataklı Yüksekova devlet hastaneleri başta olmak üzere toplam 37 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Hakkari ve Yüksekova devlet hastanelerimizi ek yatak kapasiteleriyle birlikte büyüteceğiz. Toplu konuta Hakkari'de 4 bin 935 konut projesini hayata geçirdik.

- Deprem meselesinin ne kadar önemli ve acil bir konu olduğunu 6 Şubat'ta hep birlikte bir kez daha gördük. Hükümet ve belediyeler el ele vererek Hakkari'yi bir an önce depreme hazırlamak istiyoruz.

- Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi'ni kurduk, altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Enerjide, Hakkari'ye, doğal gaz sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Çukurca, Derecik, Şemdinli, Yüksekova'ya doğal gaz arzı sağlamayı da planlıyoruz.

"TYP kapsamında 2 bin kardeşimizi ilimizde istihdam edeceğiz"

- Merga Bütan Kayak Merkezi'ni yaparak 10 bin gencimizi kayak sporuyla tanıştırdık.

- Bu vesileyle Hakkarili kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Toplum Yararına Programımız kapsamında 2 bin kardeşimizi ilimizde istihdam edeceğiz. Bu müjdemizin şimdiden Hakkari'mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

- Hakkari'deki üç millet bahçesi projemizle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ulaşımda 2002 yılına kadar Hakkari'ye sadece bir kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz tam 97 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yüksekova yolundaki Yeni Köprü Tüneli'ni de bu sene tamamlıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından İftar için Hakkari Valiliğine geçti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum