Hakkari'de KESK'ten satranç turnuvası

Hakkari'de KESK'ten satranç turnuvası

Hakkari KESK Şubeler Platformu tarafından satranç turnuvası düzenlendi.

HAKKARİ - KESK Hakkari Şubeler Platformu tarafından platform binasının toplantı salonunda satranç turnuvası başlatıldı. Hakkari Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Abdullah Bilik'in öncülük ettiği turnuvaya, değişik meslek gruplarından yaklaşık 20 yarışmacı katıldı.

Yaklaşık 10 yıldır satranç oynadığını ve satracın halk arasında yayılması için çalıştığını belirten Bilik, "Ben 10 yıldır satranç oynuyorum. Burada fazla sosyal faaliyet alanı yok. Onun için bizler de bu şekilde bir alan yaratmaya çalışıyoruz. Daha öncede bu konuda kurs verdiğimiz öğrencilerimiz oldu. Bunu bir de sendika çatısı altında yapmak istedik. Sendika yönetimi bu konuda bizlere yardımcı olunca bu turnuvayı başlattık" dedi. 


KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şerif Ateş ise, sendika bünyesinde çalışanlara yönelik birçok kültürel çalışmanın olması gayreti içinde olduklarını belirterek, "Buradaki ilk amacımız çalışanlarımıza yönelik kültürel faaliyet alanı yaratmaktır. Bugün burada 20 arkadaşımızın katılımı ile bir satranç turnuvası düzenliyoruz. İki gün sürecek turnuvanın sonucunda derece alanlara ödül verilecektir. Bunun yanında her Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri saat 14.00'de sendika binamızda sinema gösterimi yapılıyor. Ayrıca Çarşamba ve Perşembe günlerinde KURDİ-DER ile birlikte Kürtçe dil eğitimi veriliyor. Önümüzdeki günlerde de yoğun talep üzerine bağlama ve gitar kursları başlatacağız. Yaptığımız bu etkinliklere herkesin katılmasını bekliyoruz" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum