Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari'de Merga Bütan Kayak Merkezinin birinci etabında kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu açıldı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki merkezde düzenlenen programda, kentin kış turizminde İran, Irak ve farklı illerden ziyaretçilerin uğrak noktası haline geleceğini söyledi.  Akbıyık, merkezdeki pistlerin bir kısmının sezona açıldığını, diğer kısımların ise yağışlardan sonra hizmete alınacağını ifade etti.

Kış turizminde de Hakkari'nin her geçen gün çıtayı yükselttiğini anlatan Akbıyık, "Bu sene pist uzunluğunu 9 bin metreye çıkardık. Kapalı yürüme bandı ve otel yapıldı. İnşallah Hakkari kayak turizminde Türkiye'nin, dünyanın merkezi olacak. Kentin geleceği doğa, kış ve kayak turizminde. Bunların yanı sıra madenlerimiz, doğal güzelliklerimiz var” dedi.

Merkeze gelen kayakseverler kayak takımları, snowboard ve kızakla kaydı. Bazı sporcu ve kayakseverler de yeni hizmete alınan kapalı yürüme bandını ilk kez kullanmanın heyecanını yaşadı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.