Hakkari'de kar yağışı etkili oldu

Hakkari'de kar yağışı etkili oldu

Hakkari'de kar, tipi ve çığ nedeniyle 29 köy ile 84 mezra yolu ulaşıma kapandı. 

Önceki gün kapanan 262 yerleşim birimi yolundan 149'unu açan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, diğer yolların da açılması için çaba gösteriyor. 

Kar kalınlığının bazı kesimlerde 4 metreye ulaştığı kentte, belediye ekipleri çarşı merkezi, ara sokaklar ve mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal kesimlerde çileye dönüşen kar, çocukların yüzünü güldürüyor. Gazi Mahallesi yolunu piste dönüştüren çocuklar, kızaklarla kayarak eğlenceli zaman geçiriyor.

ÇUKURCA

Çukurca ilçesinde aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle tek katlı evler ve araçlar adeta kara gömüldü. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği ilçede vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünü temizledi, belediye ekipleri de yollarda biriken karı kamyonlarla ilçe dışına taşıdı.

Çukurca'ya bağlı Çığlı köyü yakınında çığ düşmesi sonucu kapan Hakkari-Şırnak kara yolu, Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin çalışmaları sonucu açıldı.

YÜKSEKOVA

Yüksekova ilçesinde dün duran kar yağışı bu sabah tekrar başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle evler ve araçlar adeta kara gömüldü. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi geçtiği ilçede vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünü temizledi. İlçede kapanan köy yollarının açılması çalışmaları sürdürülüyor.

Yüksekova kara gömüldü: Dilimli barajı dondu

Yüksekova kara gömüldü: Dilimli barajı dondu

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.