Hakkari'de kadınlardan şiddete karşı açıklama

Hakkari'de kadınlardan şiddete karşı açıklama

Hakkari Bınevş Kadın Danışma Merkezi, çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet olaylarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Belediye önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu, BDP Hakkari Eşbaşkanı Mehtap Daştan Demirer'in de bulunduğu Bınevş Kadın Danışma Merkezi'ne bağlı kadınlar, çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet olaylarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması sırasında kadınların,  “Çocuk istismarı son, fuhuşa yertemini ve aracılık etme, taciz ve tecavüz bir insalık suçudur, suçlular yargılansın” dövizlerini taşıdığı görüldü.

Sosyolog Özgül Doğan yaptığı açıklamada, toplumun ahlakını bozan ve toplumu yozlaştıran olaylara karşı ortak tepki vermek için biraraya geldiklerini söyledi.

Doğan, "Ülke genelinde olduğu gibi, ilimizde de çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet gittikçe artmaktadır. Buna paralel olarak da intihar olayları artmakta ve suçlular aramızda dolaşmaktadır. Fuhuş, tecavüz, şiddet ve çocuk istismarı normal görülmekte ve kamuoyuna yansınmamaktadır. Son dönemlerde artan kadın cinayetlerine tepkisiz kalmayacağız. Ardarda yaşanan intiharlar ne uğruna gerçekleşmektedir?. Nasıl olurda 11 yaşındaki bir çocuk intihar eder. Erkek vuruyor devlet ise koruyor. Bu duruma artık dur diyelim ve sesiz kalmayalım. Kadın cinayetleri, çocuk katliamları son bulana kadar ve kadınlar özgürleşene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Duyarlı ve vicdanlı olan herkesi kadın katliamları karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

1-424.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.