Hakkari'de kabarık elektrik faturaları cep yakıyor

Hakkari'de kabarık elektrik faturaları cep yakıyor

Hakkari merkez ve ilçelerinde vatandaşlar elektrik faturalarının beklediklerinin üzerinde geldiğini söylüyor. Şemdinlili Özeroysal'a göre ortada bir haksızlık var.

Hilbin Zeydan'ın haberi:

Hakkari ve ilçelerinde sayaçlarının elektrik direklerine çıkarılmasından sonra faturalarının yüksek geldiğini belirten vatandaşlar itirazlarının sonuçsuz kalmasından yakınıyor. 

Şemdinli Beşevler Mahallesi'nde ikamet eden Ferhat Özeroysal isimli vatandaş 1 ay için gelen 726 liralık faturaya tepki göstererek, "Yeni bir kiralık eve taşındım ve abonemi yaptım. Önce benden 525 liralık Güvence Bedeli ve Damga vergisi alındı. Evimizde beyaz eşya dışında kullandığımız bir elektronik eşya yok. Ardından bana 1 aylık kullanım bedeli olarak 726 liralık bir fatura geldi. Ben bu kadar elektrik yaktığımızı düşünmüyorum. Durumu VEPSAŞ'a bildirdiğimde ise bana faturanın doğru olduğunu ve bu kadar yaktığımızı söylediler. Bu soygundur, haksızlıktır. Yeter artık bu faturalardan çektiğimiz. Zaten pandamı var, iş güç yok. Birilerine bu bedel düşük gelebilir ama durumu olmayanlar için çok büyük bir meblağdır. İnsanlar bu şekilde mağdur edilmemeli. İnidirim yapılması, kolaylık sağlanması gerekirken kabarık faturalar çıkıyor karşımıza. Yetkilerden Hakkari genelinde kesilen tüm elektrik faturalarının mercek altına alınmasını istiyoruz" dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum