Hakkari'de işsizlik: Başvuran 3 bin kişi arasından 75'i geçici işe alındı

Hakkari'de işsizlik: Başvuran 3 bin kişi arasından 75'i geçici işe alındı

Hakkari'de İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında istihdam edilecek 74 kişi, 3 bin kişi arasından kurayla belirlendi.

Hakkari'de artan işsizlik İŞKUR başvurularına yansıyor. Artan işsizliğe karşın İŞKUR geçmiş yıllara göre daha az kişiyi iş sahibi yapıyor. Özellikle ilçelerde okullarda eskisi kadar temizlik ve güvenlik personeli istihdam edilmemesi nedeniyle bu yönlü istihdamların faturası da velilere kesiliyor. 

İl merkezinde İŞKUR aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda geçici olarak istihdam edilecek adaylar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Başvuru yapan 3 bin kişi arasından noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlenen 74 kişiden istenilen şartları yerine getirenler, önümüzdeki günlerde işe başlayacak.

Kura çekimine Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil, Hakkari Noter Vekili Serdar Kundakçı, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum