Hakkari’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Hakkari’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

2026 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Hakkari’de yatırımların ele alındığı gündemle Vali Ali Çelik başkanlığında yapıldı.

2026 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Hakkari’de yürütülen yatırım projelerinin değerlendirilmesi amacıyla Vali Ali Çelik başkanlığında, koordinasyon kurulu üyelerinin katılımıyla Hakkâri Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda 2025 yılı 4. dönem yatırımları, yıl genelindeki projelerin toplu değerlendirilmesi, izleme ve koordinasyon çalışmaları ile dilek ve temenniler ele alınırken, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü ile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından sunumlar yapıldı.

g-rnaugwsaasc-z.jpg

İl Yatırım Takip Sistemi verilerine göre, 2025 yılı 4. dönem sonu itibarıyla toplam tutarı 76 milyar 488 milyon TL olan 287 projenin aktif olarak izlendiği, önceki yıllarda 21 milyar 606 milyon TL harcama yapıldığı, 2025 yılı için ayrılan 10 milyar 101 milyon TL ödeneğin 7 milyar 558 milyon TL’sinin kullanıldığı ve harcama oranının yüzde 74,83 olarak gerçekleştiği bildirildi.

g-rnadybaaa9rzc.jpg

Projelerde yüzde 38,13 oranında nakdi, yüzde 69,44 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı aktarılırken, Vali Ali Çelik toplantı sonunda kurumların projeleri yakından takip etmeleri ve çalışmaların zamanında tamamlanması gerektiğini vurgulayarak katkı sunanlara teşekkür etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.