Hakkari'de iftar çadırına yoğun ilgi

Hakkari'de iftar çadırına yoğun ilgi

Hakkari Belediyesi tarafından açılan iftar çadırında birçok yurttaş iftarını açıyor.

KADİR KAYA / YÜKSEKOVA HABER
 
HAKKARİ - Bulvar Caddesi üzerinde bulunan kurum binası önünde belediye tarafından açılan iftar çadırına gelen vatandaşlar, yayla çorbası, pilav ve kavurma ile oruçlarını açtı.
 
BDP İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı, Belediye Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile belediye meclis üyeleri ve yurttaşların katıldığı iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
 
Açılan iftarın ardından kısa bir açıklama yapan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu, belediye olarak Ramazan ayı nedeniyle iftar çadırı açtıklarını belirti.
 
Işid'in Rojava ve Irak'ta yaptığı katliamlara da değinen Hatipoğlu, "Rojavada şuan Müslüman adı altında insanların katlediyorlar. Bizler bunları kabul etmiyoruz.  İnşallah bu Ramazan’da savaşlar olmaz ve olmaması içinde dua ediyoruz. Medine sözleşmesi çerçevesinde baktığımızda bizim şuan özellikle üzerinde durduğumuz demokratik ulusu kapsıyor. İçerisine baktığımızda bir bağlantı var. Bundan sonraki süreçte de bizler tüm toplumların kardeşçe bir arda yaşamasını istiyoruz. Herkes özgür bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilir. Savaşlar olmadan da demokratik bir çerçevede dayanışmalar olabilir. İUmuyoruz ki bundan sonraki süreç demokratik çerçevede olacaktır" dedi.
1-396.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum