Hakkari'de HDP protestosu: Bu mu demokratik eylem planlarınız?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Halkların Demokratik Partisi’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru Hakkari'de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Kıran’ın HDP kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun ardından HDP Hakkari İl Başkanlığı önünde basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamayı okuyan HDP İl Teşkilatı Yöneticisi Ramazan Çetin, milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun her kesimden insanın gönlünde taht kuramayı başardığını belirterek, "

HDP şahsında gerçekleşen bu anti demokratik uygulamalar Sayın Gergerlioğlu şahsında da son bulmayacaktır" dedi.

'DAHA ÖNCE YAPILAN PARTİ KAPATMALARI SONUÇ VERDİ Mİ?

HDP'ye yönelik kapatma davasına değinen Çetin, "Aynı yöntemi deneyip farklı sonuçlar beklemek tarihsel süreçler içinde yapılanları ve olanları umursamamaktır. Geçmişten bu güne kadar 8 partimiz kapatıldı. Bizler her parti kapatmasından sonra çok daha güçlü çıkışlar yapmayı başarmış bir partiyiz. AKP ve MHP faşist bloğuna buradan soruyoruz daha önce yapılan parti kapatmaları sonuç verdi mi? Ülkedeki demokrasi sorununa çözüm olabildi mi, ülkenin gündemine soktuğunuz demokratik eylem planınızın sonucu bu ülkede muhalif olan tüm renkleri içinde barındıran HDP'yi kapatmak ve seçilmişlerimizin vekilliğinin düşürülmesi için mi? Bu mu demokratik eylem planlarınız?" diye sordu. 

Çetin açıklamanın devamında şunları söyledi;

"Devleti bir parti devleti konumuna getirenlere yönelik tek bir soruşturma yok, bu devletin ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışan ve demokrasi olgusunu halklarda içselleştirmeye çalışanlara yönelik her türlü fütursuzca saldırı ve imha konseptleri var. Yargıtay cumhuriyet başsavcılığı tarafsızlığını yitirmiştir, yargının tüm mekanizmaları iktidarın sopası haline getirilmiştir. Soruşturma ve kapatma açacağınız parti ve seçilmişler HDP'liler değil tam aksine bu ülkeyi her geçen gün dahada yaşanılmaz kılan, halkların iradesine ipotek koyan, halkların arasına düşmanlık sokan, halkların ekmeğini aşını yandaşlarına peşkeş çekenlerdir. Bu temelde sizi tarafsız davranmaya ve kalmaya davet ediyoruz.

Partimizi her ne kadar kapatılmaya çalışılsa da, yine milyonlarla bir araya gelir bu faşizan bloğa kâbus olup karalar bağlatmaya devam edeceğiz. Burada tüm Türkiye ve Kürdistan halklarına söz veriyoruz. Demokrasi sevdalıları bu topraklarda yaşadığı sürece AKP ve onun türevlerine geçit vermeyeceğiz.

Buradan tüm halkımıza çağrımızdır malumunuz önümüz Newroz, bu Newroz'da birlikteliğimizi doruklara çıkarıp Demokrasi nasıl inşa edilir gösterelim. Seçilmişlerimize Newroz ruhuyla sahip çıkalım. Gün irademize sahip çıkma günüdür HDP halktır halk burada şiarıyla Newroz alanlarında buluşalım."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.