Hakkari'de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" dolayısıyla sergi açıldı

Hakkari'de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" dolayısıyla sergi açıldı

Hakkari'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında yıl sonu sergisi açıldı.

Kapalı spor salonunda düzenlenen sergide saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, çağı doğru okuyup zamanın ruhunu yakalamanın yolunun, sürekli öğrenen dinamik bir toplum yapısını inşa etmekten geçtiğini söyledi.

aa-31360745-9.jpgaa-31360745-11.jpg

Bu zorunluluğun toplumdaki hayat boyu öğrenme kültürünü oluşturma ile aşıldığını belirten Gür, şunları kaydetti:

"Hakkari eğitim ailesi olarak Bakanlığımızın öncülüğünde ve Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın riyasetinde sevgi, saygı, dayanışma ve yardımlaşma iklimine esin kaynağı olan istihdama yönelik, mesleki ve kişisel gelişim kurslarımızı, vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 4 bin 420 kursta 1132 usta öğretici eşliğinde 25 bin 203'ü erkek, 37 bin 829'ü kadın olmak üzere toplamda 63 bin 32 vatandaşa farklı branşlarda eğitimler verdik. Yaptığımız el emeği, göz nuru eserlerle vatandaşlarımıza faydalı olduklarını hissettirerek, üretici olmanın zevkini yaşatan siz değerli usta öğreticilerimize ve üretilen güzellikleri, şehrimize hayat katan bir şenliğe dönüştüren Halk Eğitimi Merkezi ailesinin her bir ferdine teşekkür ediyorum."

aa-31360745-9.jpg

Jimnasik ve halk oyunları gösterisinin sunulması ve dengbej dinletisinin ardından Vali Yardımcısı Talha Battal, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım serginin açılışını yaptı, stantları gezdi.

aa-31360745-12.jpg

Akşama kadar ziyarete açık olacak sergide katılımcılara yöresel yemek ikramında bulunuldu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.