Hakkari'de gözaltındaki 13 kişi serbest bırakıldı

Hakkari'de gözaltındaki 13 kişi serbest bırakıldı

Hakkari'de 15 Ağustos’ta gözaltına alınan 24 kişiden 13’ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 11 kişinin de savcılık ifadelerinin yarın alınması bekleniyor.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli  ilçelerinde 15 Ağustos’ta birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri’nin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınanlardan 13 kişi Emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, geriye kalan 11 kişinin de yarın savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

13 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Hakkari Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Yusuf Çobanoğlu, gözaltındaki Fatma Bulut, Hünaf Safalı, Sabriye Ürek, Saadet Değirmenci, Duriye Bor, Seniha Geylan, Ayhan Dayan, Emine Özdel, Mahsume Akın, Münire Bayram, Hafset Fendik, Hevidar Shaban Ali ve Faysal Açar’ın emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, geriye kalan 11 kişinin de savcılığa sevk edildiğini belirtti. Hala gözaltında olan 11 kişinin savcılık ifadelerinin yarın alınması bekleniyor.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Hakkari'de Basri Gür ve Emine Özdemir, Yüksekova’da; Feride Ağrali, Hamail Vural, Seher Karagöz, Süheyla Saygı, Zahferan Çağala, Zeynep Tokçu, Kafiye Canan, Çukurca'da; İsmail Ertunç, Şemdinli'de; Halime Yılmaz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.