Hakkari'de gözaltına alınanlara avukat görüş yasağı

Hakkari'de gözaltına alınanlara avukat görüş yasağı

Kent merkezi, Yüksekova, Çukuca ve Şemdinli'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan yurttaşlara avukat görüş yasağı getirildi.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde, birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Ev aramalarının ardından aralarında Barış Anneleri’nin de olduğu 30’a yakın kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yurttaşların “örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alındığı, dosyaya kısıtlılık ve gözaltındakilere avukat görüş yasağı getirildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınan yurttaşlardan ismi öğrenilenler şunlar; 

"Hakkari; Faysal Açar, Saadet Değirmenci, Basra Gör, Mehmet Sait Kaya. Yüksekova ilçesinde; Ayhan Dayan, Suriye Bor, Emine Özdel, Fatma Bulut, Hasret Ağralı, Hasfet Fendik, Hamail Vural, Hünaf Safalı, Mahsuna Akın, Münire Bayram, Sabriye Ürek, Seher Karagöz, Süheyla Saygı, Zahferan Çağala, Zeynep Tokçu. Çukurca ilçesinde; İsmail Ertunç. Şemdinli ilçesinde; Halime Yılmaz ve Senia Geylan."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.