Hakkari'de gerginlik

Hakkari'de gerginlik

Hakkari'de bugün düzenlenen oturma eyleminden sonra yollara barikat kuran göstericilere polisin biber gazı ile müdahale etmesi sonucu olaylar çıktı.

Hakkari'de DTP il örgütünün bugün düzenlediği oturma eyleminden sonra barikat kuran göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Akşam saatlerinde mahallelere sıçrayan gösterilerde 2 kişi gözaltına alınırken polisin müdahalesi ise sürüyor.

Hakkari’nin 4 değişik mahallesinde öğle saatlerinde başlayan olaylar halen devam ediyor. Akşam saatlerinde Keklikpınar Mahallesi Hakkari-Van karayolu üzerinde mobese kameralarını taşlayan ve ateş yakıp yollara taşlarla barikat kuran göstericiler polisle çatıştı.

Sayıları 100’ü bulan ve yüzleri kapalı olan göstericiler Tekser konutlarındaki askeri lojmanlarda nöbet değişimi için birliklerine giden üstü açık ve içinde asker bulunan 2 askeri aracın gidişine ise izin vererek, taş atmadan askerleri ıslık ve zafer işaretleri ile uğurladılar. Ancak yanlarına yaklaşmaya çalışan polisleri ekiplerini ise taşladılar. Polis göstericilere karşı zırhlı araçlardan biber gazı attı. Biber gazının mahallenin içine girmesiyle birlikte bazı aileler çocuklarını evlerden uzaklaştırmaya çalışırken kısa bir panik yaşadılar. Bazı öğrenciler ise evlerine gitmeye çalışırken biber gazından dolayı zor anlar yaşayarak çareyi kaçmakla ve bazı işyerlerine sığınmakla buldular. Askerlerin nöbet değişimi için olayın olduğu cadde üzerinde bekleyen askerleri göstericilerin taşlamaması ise dikkatlerden kaçmadı. Askerler olay yerinden uzaklaşarak olayın olmadığı bir başka noktaya çekildiler. Hakkari’nin Bağlar, Merzan, Medrese ve Keklikpınar mahallelerinde olaylar devam ediyor.

Gösterilerde isimleri öğrenilemeyen iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.