Hakkari'de 'Feqyê Teyran' dengbêjleri sahne aldı

Hakkari'de 'Feqyê Teyran' dengbêjleri sahne aldı

Hakkari'de Feqyê Teyran Kültür Sanat Merkezi'ne bağlı dengbêjler biraya gelerek dinleyicilerine keyifli saatler yaşattı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari'de Feqyê Teyran Kültür Sanat Merkezi'ne bağlı dengbêjler, düzenlenen gecede dinleyicilere keyifli saatler yaşattı.

Geceye BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP PM Üyesi M. Sıddık Akış, Hakkari Belediye Başkanı Dr.Fadıl Bedirhanoğlu, KURDİ DER İl Başkanı Vasfi Ak, Hakkari ilçe başkanı Yavuz Aksaç ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından dengbejler klamlarını seslendirdi. Salon çarık, yastık, yün çorap, beşik, kilim, savan gibi yöreye özgü ürünlerle süslenirken, geceye katılan 12 dengbejin tamamı şalu şepik, ranu berguz ve kiras-fistan giydi.

Dengbejlerin seslendirdikleri klamlar büyük bir ilgi ile dinlenirken, Dengbej Gecesi'ni Hakkârililerin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum