Hakkari'de Ehmedê Xanî satranç turnuvası

Hakkari'de Ehmedê Xanî satranç turnuvası

Hakkari Belediyesi bünyesindeki Feqîyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi Ehmedê Xanî satranç turnuvası düzenliyor. Ödüllü olan turnuvanın son başvuru tarihi bugün.

Feqîyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi kültürel ve sanatsal faaliyetlerine devam ediyor. Daha önce çeşitli etkinliklere imza atan kültür merkezi bu defa da satranca ilgiyi artırmak için ödüllü bir satranç turnuvası düzenliyor.

st.jpgTurnuva ile ilgili bilgi veren, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Tunç, satrancın geçmişten bu yana Mezopotamya’da kralların ve mirlerin oynadığı belirterek, amaçlarının, satrancın toplumda hak ettiği değeri bulması ve kültürel bir öğe haline gelmesi olduğunu söyledi.

Tunç, Hakkari'de ilk defa böyle bir organizasyonun yapıldığını belirtrek, “Feqîyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi’nde birinci Ehmedê Xanî Satranç turnuvası 16 – 17 Şubat 2013 tarihinde düzenlenecektir. Amacımız yüzyıllardır Mezopotamya’da kralların ve mirlerin oynadığı strateji ve düşünme sanatı olan satrancın günümüzde oynanmasını sağlamaktır. İnsanların oynarken analitik düşünmeyi, empati kurmayı sorgulama ve problemler karşısında pratik çözümleri ortaya koyabilme yetisini kazanacağı bu sporu ilimizde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Turnuva Satranç İl temsilcisi ve iki hakem gözetiminde yapılacaktır. Turnuvamız ödüllüdür. Birinciye tam altın, kinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın ve çeşitli hediyeler vereceğiz.”diye konuştu.

Tunç, Feqîyê Teyran Kültür Sanat Merkezi bünyesinde satranç kursunun yanı sıra değişik alanlarda da kurslar açacaklarını da sözlerine ekledi.

artist.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum