Hakkari'de eğitime önem veren anne ve babanın  4 çocuğu üniversiteli oldu

Hakkari'de eğitime önem veren anne ve babanın 4 çocuğu üniversiteli oldu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaşayan ve eğitime büyük önem veren Kerem ile Medine Akış çiftinin 7 çocuğundan 2'si tıp, biri eczacılık, biri de eğitim fakültesini kazandı.

Irak sınırındaki ilçede itfaiye eri olarak çalışan Kerem ve eşi Medine Akış, çocuklarının her türlü ihtiyacıyla ilgilenerek onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çaba sarf ediyor.

Mesai dışında bahçesine kurduğu serada ve tarlasında çalışan baba ile ineğinin bakımıyla ilgilenip kilim dokuyan anne, evlatlarının eğitim sürecine ellerinden gelen desteği veriyor.

Eğitime verdikleri önemle çevresindekilere de örnek olan Akış çiftinin çocuklarından Meryem, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıfta, Ruken ise aynı üniversitenin tıp fakültesi 4. sınıfında, Hifzullah da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. sınıfta eğitim hayatını sürdürüyor.

Munzur da bu yıl girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda 493 puan alarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti.

Geçen yıl liseden mezun olan Elif, hukuk fakültesi, Van İMKB Fen Lisesi son sınıf öğrencisi Havin ise diş hekimliği fakültesine yerleşmeyi hedefliyor.

Ailenin en küçük üyesi olan 8. sınıf öğrencisi Muhammet Şiyar da ablaları ve ağabeyleri gibi derslerinde başarı göstererek iyi bir lisede eğitim hayatına devam etmek istiyor.

Yaklaşık 25 yıldır itfaiyeci olarak görev yaptığını belirten Kerem Akış, babasının "Cehaletin önüne geçecek en önemli şey okumaktır, okumanız lazım." vasiyeti üzerine çocuklarının eğitimine büyük önem verdiğini söyledi.

Eşinin desteğiyle evlatlarının eğitimlerini sürdürmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini, hepsinin çok azimli olduğunu anlatan Akış, şöyle devam etti:

"Eğitim üç ayak üzerinde yürüyor; öğretmen, öğrenci, veli. Bunlardan biri olmazsa eğitim verimli olmaz. Biz de bu üçgeni yürütmeye çalışıyoruz. Eşim gece gündüz çalışıyor. Kilim dokuyor, serada, tarlada her şeyde benim yardımcıdır. Onun da emeği çok. Aile birliği şart. Çocuklarım da şu ana kadar bizi hiç mahcup etmedi. Hep örnek olabilecek davranışlarla ilerlemeye çalışıyorlar. Çocuklarımız sıkıntı çekmesin diye tarladayız, bahçedeyiz, iş yerimizdeyiz. Çocukları dışarıda okutmak zor. Tek amacımız vatana, millete yararlı insanlar olmaları."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum