Hakkari'de Dünya Barış Günü kutlandı

Hakkari'de Dünya Barış Günü kutlandı

Hakkari’de 1 Eylül Dünya Barış Günü, KESK öncülüğünde, belediye parkında yapılan bir etkinlikle kutlandı.

Kutlamalara Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Şevin Coşkun, Sait Dede, Hakkari ve Yüksekova Belediye Eşbaşkanları, çok sayıda kişi katıldı. Program öncesi Hozan Rıfat’ın müzik dinletisi eşliğinde halaylar çekilirken alana "Savaşa karşı barış için sen de ayağa kalk", "Eşbaşkanlık kadın özgürlük sistemimizdir, gasp ettirmeyiz" ve "Gençlik örgütleniyor barışı kazanıyor" pankartları asıldı. 

Programda ilk konuşmayı yapan Barış Annesi Naciye İke, yıllardır barış istediklerini ve sonuna kadar bu taleplerini dile getireceklerini belirterek, “Buradan Erdoğan'a sesleniyorum; Bizim kendi irademizle yüz binlerce oyumuzla seçtiğimiz kayyumları neden atadınız? Hani sandığa saygı duyduğunu söylüyordun? Tüm Kürtlerin bu irade gaspına karşı mücadele etmesi gerekiyor" dedi. 

İke'nin ardından konuşan KESK Dönem Sözcüsü Musa Bor, barışı savunmaya devam edeceklerini belirtti. 

HDP Muş Milletvekili Şevin Çoşkun, Ak Parti-MHP ittifakının ülkeye derin krizler yaşattığını belirterek; “İçeride ve dışarıda savaş politikaları yürütüyorlar. Bu da toplumsal kaosu derinleştiriyor. Rojava ve Suriye'deki politikaları tutmadığı için de başarısızlığın faturasını HDP’ye çıkarmaya çalışıyor" diye konuştu.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise yaptığı konuşmada; “Askeri savaş teknikleri ile yapılan savaşlarını yanı sıra insanların iradelerine yönelik yapılan saldırılarda bir savaştır. Üç kentimizde halkın iradesi gasp edilmektedir. Meşru demokratik tepkilerimizi her alanda göstermeye devam edeceğiz“ dedi .

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar Koma Pel ve Hozan Rıfat’ın müzik dinletisi ile sona erdi.

hkr-01-09-2019-bir-eylul-kutlamalari18.jpg

hkr-01-09-2019-bir-eylul-kutlamalari4.jpg

hkr-01-09-2019-bir-eylul-kutlamalari10.jpg

hkr-01-09-2019-bir-eylul-kutlamalari11.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.