Hakkari'de zorunlu deprem sigortası oranı yüzde 33

Hakkari'de zorunlu deprem sigortası oranı yüzde 33

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu aştı. Hakkari, yüzde 33 ile zorunlu deprem sigortası oranı en düşük olan iller arasında.

Geçen yıl şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası sigortalı olma eğilimi arttı. DASK verilerine göre, ülkede en yoğun kentleşmenin yaşandığı Marmara Bölgesi, deprem sigortasına en fazla ilgi gösteren bölge oldu. Bölgede yüzde 66''lık oranla 4 milyon 492 bin 633 konutun Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor.

İl bazında Bolu yüzde 91 ile sigortalılık oranında ilk sırada yer alırken, Düzce'de yüzde 89, Yalova'da yüzde 86, Bingöl'de yüzde 84, Muğla'da ise yüzde 83 olarak belirlendi.

Sigortalılık oranının en düşük olduğu iller yüzde 32 ile Gümüşhane ve Bayburt oldu. Bayburt'ta 4 bin 816 poliçe üretilirken Gümüşhane'de bu rakam 9 bin 879 olarak gerçekleşti. Bu iki şehri, yüzde 33 ile Hakkari, yüzde 34 ile Siirt ve Rize izledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum