Hakkari Merkez'de DEM Parti'nin ön seçimi ikinci tura kaldı

Hakkari Merkez'de DEM Parti'nin ön seçimi ikinci tura kaldı

Hakkari Merkez'de DEM Parti Hakkari Belediyesi eşbaşkan adaylarını belirlemek için yapılan halk oylaması ikinci tura kaldı.

Hakkari merkeze bağlı Sümbül Mahallesi’nde bulunan Sefa Düğün Salonu’nda oy kullanma işlemleri için halk sabahın erken saatlerinde düğün salonuna gelmeye başladı. 

Seçim için salonda 7 sandık kurulurken, burada konuşan DEM milletvekili George Aslan, "Partimizin yaptığı halk toplantılarından sonra halkımızın kararı üzerine ön seçimlerin yapılması talep edildi. Bugün Colemêrg ve ilçelerinde ön seçim için hazırız. Bütün bölgelerde halkımız ön seçim için ayakta. Aday adayı olan her arkadaşımız emekçi ve değerlidir. Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin bizler arkadaşlarımızla alanlarda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün arkadaşlara başlarılar diliyorum" dedi.

Gerçekleştirilen ön seçimde Şükrü Çallı, Hatice Ücar, Nurettin Korkmaz, Şaban Alkan, Lokman Özdemir, Mehmet Sıddık Akış, Viyan Tekçe ve Sinem Seven yarıştı. 

Seçimde, erkek adaylar için 786 delege, kadın adaylar için de 727 delege oy kullanıldı. Oylamada hiçbir aday oyların yüzde 50 artı 1'ini aşmayınca oylama ikinci tura kaldı. Erkek eşbaşkan adaylarından Şükrü Çallı, 272 delegeden oy alırken, Mehmet Sıddık Akış 240 oy aldı. Kadın adaylardan Viyan Tekçe 315 delegenin oyunu alırken Sinem Seven ise 248 oy aldı.  

İkinci tur oylaması yarın saat 10.00'da yapılacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.