Hakkari'de Cilo buzullarında kaybolan iki kişinin cenazesine ulaşıldı

Hakkari'de Cilo buzullarında kaybolan iki kişinin cenazesine ulaşıldı

Hakkari'de Cilo Buzullarına çıktıkları esnada buz kütlesinin altına düşen ve iki gündür aranan Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cenazelerine ulaşıldı.

Hakkari merkeze bağlı Dêzê köyü kırsalındaki Cennet ve Cehennem Vadisi’nde bulunan Cilo Buzulları’na Şırnak'tan gelen gezici gruptan Gülay Avcu, Mehmet Aydın, Hakime Koç ve Kemal Avcu isimli yurttaşlardan saatlerce haber alınmaması üzerine ilk yardım ekiplerine haber verildi. Rehber eşliğinde çıktıkları yerde buzulların kırılmasıyla oluşan yüzlerce metrelik çukura düştükleri öğrenilen yurttaşlar için kurtarma ekipleri tarafından arama faaliyetleri başlatıldı. Bölgeye gezi için giden farklı bir grup tarafından uzun uğraşların ardından Gülay ve Kemal Avcu yaralı bir şekilde kurtarıldı.

CENAZELERE ULAŞILDI

Cilo buzulları altında kalan ve iki gündür kendilerinden haber alınmayan Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cenazelerine de bugün ulaşıldı. Koç’un cenazesi buz kütlesinin altından çıkarılırken, Aydın’ın cenazesinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.