Hakkari'de "Bahar Kalkanı Harekatı" yürüyüşü

Hakkari'de "Bahar Kalkanı Harekatı" yürüyüşü

Hakkari'de, TSK'nın 27 Şubat'ta İdlib'de başlattığı "Bahar Kalkanı Harekatı"na destek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Hakkari Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, Çevre Yolundan Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık "sivil toplum kuruluşu, siyasi parti, vakıf, derneklerin" düzenlediği etkinlikte bir araya geldiklerini söyledi.

Yürüyüşe kent merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerden de katılımın olduğunu belirten Akbıyık, "Buradan 286 bin Hakkarili olarak Mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Sadece İdlib'de şehit vermiyoruz. Tarihe baktığımızda Malazgirt'te, Çanakkale'de, Fatih İstanbul'u fethederken, yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Sakarya'da, Dumlupınar'da şehitler verdik." diye konuştu.

Akbıyık, şunları kaydetti:

"Bugün de Esed zulmüne karşı mücadele eden Suriye ve İdlib halkının yanında şehitler veriyoruz. Türk ordusu, Mehmetçiğimiz adeta Allah'ın aslanı gibi bugün aslanlık ve kahramanlık yapıyor. Bu millet, bu ordu ve bu devlet tek yürek halinde bütün dünyaya, bütün zalimlere karşı direnci, mücadeleyi gösterecektir."

Yürüyüşe, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Osman Doğramacı, Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Şemdinli, Büyükçiftlik, Esendere ve Durankaya belediye başkanları, kurum amirleri de katıldı.

20200304_2_41180345_52761434_web.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum