Hakkari’de Asayiş Toplantısı: Dolandırıcılık, %111 oranında arttı

Hakkari’de Asayiş Toplantısı: Dolandırıcılık, %111 oranında arttı

Hakkari’de Vali Ali Çelik'in liderliğinde gerçekleşen Asayiş Toplantısı'nda, 1-31 Mayıs arası artan dolandırıcılık suçları ele alındı.

Vali Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve diğer birim amirleri ile Asayiş Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantıda, 1-31 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen olaylar detaylı bir şekilde ele alındı.

Dolandırıcılık, %111 oranında arttı

Toplantıda özellikle dolandırıcılık suçlarına dikkat çekildi. Bilişim sistemleri, iletişim, sosyal medya ve alışveriş gibi farklı yöntemlerle işlenen dolandırıcılık suçlarının artış gösterdiği belirtildi. 2024 Mayıs ayında ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarının önceki yıllara göre %111 oranında arttığı vurgulandı. Vatandaşların bu konuda daha dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulandı.

1-31 Mayıs tarihleri arasında yaşanan suçlar masaya yatırıldı

Ayrıca, 1-31 Mayıs tarihleri arasında yaşanan suçlarla ilgili detaylı veriler paylaşıldı. Hırsızlık suçlarında geçen yılın aynı dönemine göre %53 oranında artış yaşandığı, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında başarılı operasyonların %50 oranında arttığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlar kapsamındaki başarılı operasyonların ise %77 oranında arttığı belirtildi.

263 kişi yakalandı

Toplantıda ayrıca, yakalanan şüphelilerin sayılarına da değinildi. Hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, cinsel suçlar, öldürme, narkotik, kaçakçılık ve siber suçlar gibi çeşitli suçlardan aranan toplam 263 kişinin yakalandığı ifade edildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.