Hakkari'de kadınlardan 8 mart açıklaması: Kadınlar birlikte güçlü

Hakkari'de kadınlardan 8 mart açıklaması: Kadınlar birlikte güçlü

TJA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dem dema jin jiyan azadîyê ye” şiarıyla Hakkari Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda açıklama yaptı.

HDP Hakkari, Yüksekova ve Çukurca Kadın Meclisi, Barış Anneleri Meclisi, DBP Kadın Meclisi, ÖHD Hakkari Şubesi üyelerinin yanı sıra yüzlerce kadın bir araya geldi. Açıklamada, kadınlar Kürtçe yazılı “Dem dema Jin Jiyan Azadiyê ye” pankartı ve Kürtçe, Türkçe yazılı, “Güneşimizi kapatamazsınız”, “İyi hal değil kötü hal”, “ Kadın olmazsa toplum özgür olamaz”, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Kadınsız devrim olmaz” ve “Direnişi örgütlüyor, özgürlüğe yürüyoruz” dövizleri açtı.

Hakkari Kent Kadın Dayanışması Platformu da, KESK Hakkari Şubeler Platformu binası önünde açıklama yaptı. “Öfkemizle, isyanımızla, kadın dayanışmasını örüyor, yaşamı yeniden kuruyoruz” pankartının açıldığı açıklamada kadınlar sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganlarını attı.

Eğitim Sen Hakkari Şube Genel Sekreteri Neşe Aydemir, “Savaşın, yoksulluğun, cinsiyet eşitsizliğinin ve kadını güçsüzleştiren ve erkek şiddetine karşı savunmasız bırakmayı amaçlayan bu baskıcı ve çürümüş AKP-MHP iktidar bloğuna karşı kadın mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü veriyoruz. 8 Mart günü tüm illerde en geniş kadın platformları ile iktidarın patriarkal politikalarına karşı öfkemizle isyanımızla kadın dayanışmasını örüyor yaşamı yeniden kuruyoruz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum