Yüksekova ve Hakkari'de 21 Şubat Anadil Günü etkinlikleri: Kürtçe resmi ve eğitim dili olsun

Yüksekova ve Hakkari'de 21 Şubat Anadil Günü etkinlikleri: Kürtçe resmi ve eğitim dili olsun

21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla birçok ilde yapılan eylem ve etkinliklerde, Kürtçenin eğitim ve resmi dil olması talebi dile getirildi.

Yüksekova ilçesinde partinin seçim bürosu önünde açıklama yapıldı. Buradaki açıklamaya çok sayıda kişi katıldı.

İlçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, "Dilimizi kuşatan ve yok etmeye çalışanlar iyi bilinmelidir ki Kürt dili ve Kürt dili mücadelesi biz Kürtler için stratejik bir konudur. Kürt dili İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Türkçe ve diğer tüm diller gibi temel haklara sahiptir. Bu gerçek hiçbir şekilde tartışılamaz” diye konuştu.

270477.jpg

HAKKARİ MERKEZ

DEM Parti Hakkari İl Örgütü, seçim bürosu önünde de açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Bila zimanê Kurdi bibe zimanê fermi û yê perwerdehî yê" pankartı taşındı. Ayrıca, "Dilimiz varlığımızdır”, “Kürtçe kimliğimizdir”, “Kürtlere Statü” yazılı Kürtçe dövizler taşındı.

DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, “Herkesin her yerde ve her zaman Kürtçe konuşması, okuması, yazması gerekir. Kürtçe yaz, Kürtçe yaşa. Her evi, sokağı, mahalleyi, mezrayı, köyü, kasabayı, ilçeyi, şehri ve çevreyi Kürtçe dil okulu ve üniversitesine dönüştürelim. Yaşasın Kürt dili” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum