Hakkari'de 100 personelle yol açma çalışmaları sürdürülüyor

Hakkari'de 100 personelle yol açma çalışmaları sürdürülüyor

Hakkari İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne bağlı Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından sürdürülen karla mücadele çalışmaları neticesinde, il genelinde kapalı bulunan 130 köy yolundan 104'ünün tekrar ulaşıma açıldığı belirtildi.

Hakkari'de yaklaşık 3 gün önce etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarının yeniden açılmaya başlandığı belirtildi.

Köye Hizmet Götürme Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde 17 gruptan oluşan toplam 100 personelin 40'a yakın iş makinesiyle sürdürdükleri karla mücadele çalışmaları sonrasında kapalı bulunan 130 köy yolundan 104'ünü tekrar ulaşıma açtığı belirtildi.

Yetkililer, "Şu anda Hakkari merkezde 9, Yüksekova İlçesi'nde 6, Şemdinli İlçesi'nde 10, Çukurca İlçesi'nde ise 1 olmak üzere toplam 26 köy ve bağlı mezra yolumuz ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekiplerimiz, kapalı bulunan bu köy ve mezra yollarının da biran önce ulaşıma açılması için çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürmektedir" dedi. 

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.