Hakkari ve Yüksekova'da 'Anadil' açıklamaları: Anadil üzerindeki yasakçı politikaları kabul etmiyoruz

Hakkari ve Yüksekova'da 'Anadil' açıklamaları: Anadil üzerindeki yasakçı politikaları kabul etmiyoruz

Hakkâri Merkez ve Yüksekova'da Dünya Anadil Günü vesilesiyle yapılan açıklamalarda, “Asimilasyoncu politikalar artık son bulmalıdır” denildi.

YÜKSEKOVA 

Yüksekova HDP ilçe binası önünde yapılan açıklamayı HDP ilçe yöneticisi Star Kurt okudu. Anadil üzerindeki yasakçı, asimilasyoncu politikaları kabul etmediklerini söyleyen Kurt, “Geçici, oyalamaca ve taktiksel bir takım girişimlerle anadilde eğitim sorunun çözülmeyeceği gün gibi ortadadır. Siyasal iktidarların yüzyıldır ideolojik saiklerle tam bir dil ve kültür kırımına uğrattığı ve çölleştirdiği bu toprakları yeniden yeşertecek tek dinamik HDP’nin yeni yaşam anlayışıdır” diye konuştu.

690x450nc-hkr-21-02-2022-dil-aciklama1.jpeg

HAKKARİ

Hakkari’de de HDP il binası önünde güne ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan il yöneticisi Kadir Şahin, “Mevcut iktidarın Kürtçeye yaklaşımı ikiyüzlü ve taktikseldir. Bir taraftan seçmeli derslerle anadil hakkı bireysel bir hak kategorisine indirgenirken öbür taraftan Kürtçe, meclis tutanaklarına bilinmeyen dil olarak geçmektedir. Bizler parti olarak seçmeli derslerin yeterli olmadığı gerçeğini ve herkesin kendi anadiliyle eğitim hakkına sahip olduğunu her koşulda savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.