Hakkari ve Van dahil 19 il için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Hakkari ve Van dahil 19 il için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Hakkari, Van, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Adana, Erzincan, Dersim ve Malatya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Hatay, Elazığ, için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Ocak hava durumu raporunu paylaştı.

31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken yağışların kar şeklinde, Bolu, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sakarya, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adana, Van, Erzincan, Dersim ve Malatya'da kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı : Yağışların, Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyı, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Dersim’in ve Malatya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan iller: Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Dersim, Urfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.