Hakkari ve ilçelerinde okulları öğretmenler temizliyor

Hakkari ve ilçelerinde okulları öğretmenler temizliyor

Hakkari merkez ve ilçelerinde bulunan tüm okullarda temizlikçi ve güvenlikçi sorunu yaşanıyor. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulları öğretmenler temizlemek zorunda kalıyor.

Temizlik ve hijyen konusunda hergün yetkililerin uyarı yaptığı bugünlerde Hakkari genelinde okullarda temizlikçi ve güvenlikçi sorunu yaşanıyor.

Okullarda her yıl İŞKUR tarafından geçici olarak yapılan alımlarla sağlanan temizlik ve güvenlik hizmeti bu yıl aksadı. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR tarafından yapılan duyuruda ise il merkezi ve ilçelerideki okul sayısına nazaran çok az kişinin TYP kapsamında işe alınacağı duyurusu yapıldı. Özellikle Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinindeki okul yönetimleri temizlik hizmetini nasıl sağlayacakları konusunda bugünlerde velilerle görüş alışverişinde bulunuyor. 

Yaklaşık 2 haftadır yüz yüze eğitimin başladığı ilde okulları her gün öğretmen ve bazen öğrenciler temizlemek zorunda kalıyor. Yüksekova ve Şemdinli'de yapılan okul aile birliği toplantılarının birçoğu bu sorunla ilgili tartışmalarla geçiyor. Öğrencilerinin sağlıksız koşullarda eğitim gördüklerini belirten öğrenci velileri duruma kayıtsız kalan yöneticileri eleştiriyor. 

Hakkari genelinde yaşanan bu sorunla ilgili yetkililerden henüz herhangi bir açıklama yapılmazken birçok okul yönetimi temizlik hizmeti alımı için velilerden bağış toplamayı planlıyor.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum