Hakkari-Van kara yolunda çığ: 1 ölü, 13 yaralı

Hakkari-Van kara yolunda çığ: 1 ölü, 13 yaralı

Hakkari-Van kara yolunda düşen çığ nedeniyle Yüksekova'ya doğru seyir halindeki yolcu minibüsü uçuruma yuvarlandı.

Hakkari-Van kara yolunda, Güzeldere Mevkiinde çığ düşmesi sonucu, Van'dan Yüksekova'ya gelen A.Ç. yönetimindeki 30 AAD 949 plakalı yolcu minibüsü uçuruma yuvarlandı. Edinilen bilgilere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.

Yaralıların önce Gürpınar Devlet Hastanesi'ne, ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

İsimler belli oldu

Düşen çığın altında kalan Memihan Şengülen adlı kadın hayatını kaybederken, 14 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılardan isimleri öğrenilenler ise şöyle: "Gurbet Çelik, Mehdiye Çelikbaş, Feleknaz Tekin, Selime Tekin, Nimet Büşra Kömürcü, Muhammet Miraz Kömürcü, Adil Çalı."

Son duruma ilişkin AFAD'dan şu açıklama yapıldı:

"Van Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.