Hakkari Valisi: Hakkari'nin yüzde 62'si kaçak elektrik kullanıyor

Hakkari Valisi: Hakkari'nin yüzde 62'si kaçak elektrik kullanıyor

VEDAŞ İl Müdürlüğünü ziyaret eden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, "Hakkari'nin yüzde 62'si kaçak elektrik kullanıyor" dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Süleyman Dilberoğlu ve bazı mahalle muhtarlarıyla beraber Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Hakkari İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, "Son zamanlarda vatandaşlarımızdan valiliğimize elektrik faturaları ile ilgili sık sık çeşitli yakınmalar geliyor. Müdürlüğümüzü hem kayıp kaçakla ilgili hem de Hakkari merkez ve ilçelerimizde elektrik dağıtımı ve yapılan çalışmalar ve kış şartları ile ilgili bilgi alacağız" dedi.

Vali Akbıyık'a bilgi veren VEDAŞ Hakkari İl Müdürü İsmail Özdemir ise il genelinde 69 bin elektrik aboneleri bulunduğunu belirtti.

Kaçak elektrik kullanımı ile ilgili bilgi veren Özdemir, "2017 yılı sonu itibarı ile kaçak elektrik kullanımı yüzde 72 oranındaydı. 2017-2018 yılı şu anki değerlendirmelerimiz yüzde 62 oranındadır. 10-11 puan farkı görünüyor, o da yaptığımız akıllı şebeke ve terfi çalışmasıdır. Bilindiği üzere bizim bölgenin genelinde sayaçlara müdahale ediliyor ve üzerinde oynama yapılıyor. 3 ayda ise elektriğe yüzde 40 oranında zam gelmiştir" diye konuştu.

'Hakkari'nin yüzde 62'si kaçak elektrik kullanıyor'

Yaptığı ziyaret ile ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Akbıyık, Hakkari genelinde yüzde 62 oranında kaçak elektrik kullanımı ifade etti.

Vali Akbıyık şöyle konuştu:

"Yüksek gelen faturalar, kaçak kullanımdan kaynaklanıyor. Burada vatandaşın yapması gereken öncelik, kaçak elektrik kullanmayacaklar. Çünkü apartmanda nötr farzdan dolayı bir kişinin kaçak elektrik kullanması tüm aboneleri etkiliyor. İkincisi de yanlış tesisatlardan kaynaklı, bunların da hızlı bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor"

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum