Hakkâri Valiliği, çığ, tipi ve ulaşım aksaklıklarına karşı uyardı

Hakkâri Valiliği, çığ, tipi ve ulaşım aksaklıklarına karşı uyardı

Hakkâri Valiliği, kar yağışının 14 Ocak gecesine kadar devam edeceğini ve çığ, tipi ile ulaşım aksaklıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Hakkâri Valiliği, il genelinde devam eden kar yağışlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, kar yağışlarının 14 Ocak Çarşamba gecesine kadar aralıklarla yoğun ve kuvvetli şekilde devam etmesi bekleniyor.

Valilik, yüksek ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, tipi şeklinde kar yağışı, kar savrulması, kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. Bu nedenle vatandaşların, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yetkililer ayrıca, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, araçlarda kış lastiği bulundurulması ve acil durumlara karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulundu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.